Etusivu | Yhteystiedot | Koulutuspyyntö
FYYSINEN RAJOITTAMINEN KOULUTUKSET
REFERENSSIT
PALAUTTEET


TAUSTAA

Suomessa on tällä hetkellä käytössä useita eri nimityksiä rajoittamistekniikoille. Käytetään mm. Hallittu Fyysinen Rajoittaminen (HFR), Hallittu Terapeuttinen Fyysinen Rajoittaminen (HTFR), Aggressioiden Hoidollinen HAllinta (AHHA), Hallittu Hoidollinen Rajoittaminen (HHR), Väkivalta tilanteiden Ennaltaehkäisy ja Turvallinen Hoito (VETH) tai Management of Actual or Potentional Aggression (MAPA) nimityksiä. Kaikilla edellä mainituilla menetelmillä on sama pohja, eli englantilainen Control and Restrain -tekniikka (C&R).

Uusimpana Suomeen on tullut erittäin kattava Avekki toimintatapamalli (Aggressio, Väkivalta, Ennaltaehkäisy/hallinta, Kehittäminen, Koulutus, Integraatio), joka on Savovia-ammattikorkeakoulun hallinnoima projekti, missä kehitetään yhtenäistä toimintatapamallia terveyden huollon ja sosiaalitoimen, pelastus, turva- ja vartiointialoille sekä opetus ja diakoniatyön aloille. Käytän näillä sivuilla fyysinen rajoittaminen termiä, kun kerron hoidollisista, kivuttomista, minimirajoittamisen periaatetta noudattavista fyysistä rajoittamismenetelmistä. Opettamani fyysinen rajoittaminen poikkeaa C&R menetelmästä mm. siten, että kaikki kipua tuottavat osiot on poistettu.

Fi-turvallisuuskoulutus on pitänyt fyysisen rajoittamisen koulutuksia eri puolilla Suomea vuodesta 2001 Orient Liikunta Oy nimellä. Koulutuksia on pidetty satoja psykiatristen sairaaloiden ja kehitysvammalaitosten, vanhainkotien ja erityiskoulujen henkilökunnille sekä instituutin, ammatti- ja aikuisopistojen, kesäyliopistojen sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijoille.

Referenssit
  © Fi-turvallisuuskoulutus